22 augusti 2018
18:30

Vitå BK

Referat: Unbyns IF - Vitå BK

Hösten slog emot oss med full kraft när det småregnade och var allmänt kallt hemma på Sporn iinför matchen mot Vitå. Dessutom hade vi kraftigt manfall, men vi har en stor trupp och lång ringlista så vi får ihop en bra trupp ändå.
Vi startar med Marcus i mål. Backlinje med fr.v. Majne, Robbs, Blurk och Jimmy. På mitten Kris, Simon med Martin framför. Bulan på vänster och Adde.
Avbytare är Humlan, Aidan och Tomas

Matchen börjar med flera bra initiativ från oss, men dom har också farliga framstötar. Matchen är rätt jämn med mycket kamp. Vi kan få ut flera bra bollar på Bulan som kommer runt sin back bra. VI får in bollen i boxen flera gånger där framförallt en frispark från Majne når Adde som fri skall skarva in bollen men missar.
0 - 0 i halvlek, med lite mersmak för oss tycker vi.

Andra börjar ungefär som första halvlek slutade, men när Marcus och en av deras spelare smäller ihop så blir båda skadade. Humlan hinner inte mer än komma in så får dom en straff. Tufft dömd tycker vi. Enligt Kris så har han foten under deras spelare som ramlar. Hursomhelst så gör dom 1-0. Sen gör dom 2-0 på en situation undertecknad inte ser pga att jag har näsan i medicinlådan.
Adde blir skadad och nu har vi lite ont om spelare och tvingas till mycket omjusteringar. Majne blir forward, och kan reducera fint efter en skarvnick från Martin där Majne stöter bollen förbi deras utrusande keeper och sen enkelt lägger in bollen. Resterande 20 minuter har vi bra intensitet och skapar en del chanser, bl.a. Bulans friläge med keepern och en hel del kalabalik inne i boxen. Tyvärr är vi återigen inte tillräckligt offervilliga i sådana situationer och kan därför inte få in bollen.

Vi har flera spelare som kan hjälpa upp när vi har många borta, och dom gör alla det bra. Jimmy gör en fin prestation på högerbacken i 90 minuter. Robbs stabil på rätt sätt i mitten ihop med den allerstädes närvarande stål-Blurk. Majne får MOTM välförtjänt. Simon och resten av mitten sliter bra .